“Manchester pregazio Chelsea-i”

Man Utd 3 0 Chelsea

Neočekivano visoku pobjedu izborio je Manchester United u 130. derbiju protiv velikog rivala Chelseaja. Aktualni je prvak odigrao sjajnu utakmicu, u potpunosti nadigrao jednog od najvećih rivala za naslov prvaka i za tri boda se približio vrhu prvenstvene ljestvice.

Malo je tko očekivao ovako jednostranu utakmicu i ovako visoku pobjedu u srazu dva velika rivala u utrci za naslov prvaka Engleske. Manchester United je golovima Nemanje Vidića u prvom, te Waynea Rooneya i Dimitra Berbatova izborio uvjerljivu pobjedu od 3:0 i time poslao jasnu poruku lideru prvenstva Liverpoolu.

Za sjajno izdanje Uniteda najveće zasluge pripadaju najiskusnijem igraču na travnjaku Old Trafforda Ryanu Giggsu, koji je besprijekorno upravljao veznim redom domaće momčadi, premda su mnogi s nevjericom popratili njegovo uvrštenje u početnu momčad Uniteda.

Sudeći prema prvih pola sata igre činilo se kako će do pogotka jako teško doći. Laganu inicijativu imao je domaćin, no igralo se tvrdo i vrlo koncentrirano između dva šesnaesterca, bez pravih prilika pred jednim ili drugim vratarom. Bilo je jasno da je jednima i drugima prvi cilj – ne primiti pogodak.

Prvu izglednu priliku na utakmici domaćin je stvorio u 31. minuti, Wayne Rooney je uposlio Dimitra Berbatova koji je u oči u oči s Petrom Čechom mogao i bolje reagirati, njegov udarac završava u rukama Chelseajeva vratara.

Obruč ispred vrata Chelseaja počeo se stezati krajem prvoga poluvremena, kada je udarac Ji-Sung Parka u posljednji trenutak u korner izbacio John Terry. Uslijedili su teški trenuci za obranu gostiju, koja je na kraju i kapitulirala u posljednjim sekundama utakmice.

United je izborio korner s desne strane, a u prvom pokušaju glavom je mrežu zatresao Cristiano Ronaldo. Zbog nepravilno izvedenog udarca iz kuta taj je pogodak poništen, ali razočaranje domaćih navijača ipak nije dugo trajalo. Ponovljeni korner ispravno je izveden, lopta je došla do Nemanje Vidića koji na drugoj vratnici glavom pogađa za 1:0.

U drugo poluvrijeme Luiz Felipe Scolari ušao je s promijenjenim sustavom igre. Umjesto igre s jednim napadačem, zamijenio je Deca za Nicolasa Anelku i pokušao doći do izjednačenja, no ofenzivnija igra pokazala se dvosjeklim mačem.

U 63. minuti sjajno su na lijevom boku kombinirali Cristiano Ronaldo i Patrice Evra, Francuz je ubacio oštru loptu u peterac gostiju gdje se najbolje snašao Rooney i poslao loptu u mrežu nemoćnog Čecha.

Drugi pogodak Uniteda ugasio je sve nade igračima Chelseaja, koji su u posljednjih pola sata utakmice potpuno pali. United je prijetio sa svih strana i tri minute prije kraja potvrdio visoku pobjedu nad velikim protivnikom.

Grubim je prekršajem s lijeve strane zaustavljen Ronaldo, koji je i izveo slobodan udarac te na prvoj vratnici našao posve zaboravljenog Berbatova. Bugarinu nije bilo teško iz neposredne blizine zatresti mrežu za konačnih 3:0.

Trećim prvenstvenim porazom Chelsea za Liverpoolom sada zaostaje velikih šest bodova, dok Manchester United ima priliku pobjedama u dvije zaostale utakmice izbiti na čelo Premier lige.

1 komentar

Komentariši